1. CELSO
  2. Web
  3. Servicii
  4. SEO

SEO și CRO

Serviciile noastre de SEO combină tehnici de marketing și de project management pentru ca, împreună cu capabilitățile noastre tehnice, să oferim clientului cea mai eficientă cale de a-și atinge obiectivele.

Prin serviciile SEO țintim nu doar să generăm trafic pe website-ul tău, ci și să te ajutăm să atragi vizitatorii de care ai nevoie, cei care chiar vor cumpăra de la tine sau îți vor folosi serviciile.

Pentru a atinge acest scop, ajungem să cunoaștem bine afacerea ta, modelul tău de business, clienții tăi și multe detalii care ne permit să optimizăm nu doar volumul de vizite, ci și rata de conversie - doi factori care pentru noi sunt la fel de importanți.

De aceea, deși această pagină este destinată serviciilor de tip SEO, majoritatea tehnicilor și uneltelor realizează procese de tip CRO.

If you create information that people like, they will find ways to link to it Bill Slawski, SEO

Variante de Prețuri Optimizare SEO și CRO

Tarifele practicate pentru serviciile de optimizare SEO depind de volumul de muncă pe care îl poate prelua clientul in-house:

Consultanță

250€ pe lună

Serviciul de consultanță se adresează companiilor mici, care au nevoie doar de trasarea de sarcini pentru departamentele proprii. Cu alte cuvinte, experții noștri fac un audit, alcătuiesc o listă de recomandări și le explică reprezentanților clientului, care ulterior implementează respectivele recomandări.

Pachetul include un audit lunar, elaborarea planului de recomandări și explicațiile necesare. Auditul este limitat la site-uri cu maxim 100 de pagini iar consultanța la maxim 5 ore pe lună.

Perioadă minimă contractuală: 12 luni; clientul trebuie să prezinte o filă CEC în valoare de 1000€ care va fi păstrată sub formă de garanție.

Externalizare parțială

1000€ pe lună

Acest pachet se potrivește companiilor care doresc să își externalizeze o parte din efortul SEO către experții noștri. El este potrivit site-urilor de maxim 1000 de pagini și include 10 ore de consultanță în care sunt trasate și explicate sarcini pentru departamentele clientului, 5 ore de copywriting în care echipele noastre de content compun sau modifică textele, 5 ore de implementare în care programatorii noștri fac modificări în site.

Perioadă minimă contractuală: 24 luni; clientul trebuie să prezinte o filă CEC în valoare de 3000€ care va fi păstrată sub formă de garanție

Externalizare completă

de la 3000€ pe lună

Pachetul complet se adresează site-urilor mari, cu peste 1000 de pagini, în special magazinelor virtuale, care au multe produse ce necesită descrieri elaborate dar și link-uri externe de calitate. Pachetul include consultanță în limita a 10 ore pe lună, pentru echipele clientului; 100 de ore de copywriting în care echipele noastre de content compun texte; 25 ore de implementare în care programatorii noștri fac modificări pe site.

De asemenea, acest pachet include și o strategie de guest posting și link building menită să aducă minim 10 link-uri noi și calitative pe lună. Outreach-ul, negocierea și orice alte costuri sunt suportate de noi.

Perioadă minimă contractuală: 36 luni; clientul trebuie să prezinte o filă CEC în valoare de 9000€ care va fi păstrată sub formă de garanție

Regim dedicat

Comision din vânzări

Acest pachet este destinat afacerilor cu prezență fizică (brick and mortar) care doresc să se extindă online. Este un sistem total diferit de celelalte pachete, nu costă nimic în avans însă presupune realizarea unei convenții în baza căreia noi punem la bătaie serviciile de marketing online iar clientul - logistica. Din totalul vânzărilor brute (cifră de afaceri) generate direct de magazinul online (prin comenzi pe site), noi vom încasa un comision fix negociat inițial.

Pachetul include doar serviciile SEO. Brand-ul, domeniul și site-ul în sine vor rămâne în proprietatea clientului după expirarea contractului.

Perioadă minimă contractuală: 120 luni; clientul trebuie să prezinte o filă CEC în valoare de 15000€ care va fi păstrată sub formă de garanție.

Întrebări Frecvente Optimizare SEO și CRO

Mai jos vei găsi o colecție de întrebări pe care le întâlnim în mod repetat.

Ce înseamnă optimizarea SEO?

Din punctul nostru de vedere, optimizarea unui site pentru motoarele de căutare ține de a înțelege bine afacerea și a alinia obiectivele ei cu interesele celor care vizitează site-ul. Cu alte cuvinte, SEO ajută site-ul (oferta) să ajungă la audiența țintă (cererea).

Cât durează optimizarea SEO?

Procesul de optimizare SEO se întinde pe perioade foarte lungi de timp, de cele mai multe ori de-a lungul mai multor ani. Minim, este nevoie de aproximativ 3 luni pentru ca optimizarea SEO să producă rezultate însă, în mod realist, rezultatele mulțumitoare vor veni după un an de efort susținut.

Cum știu că implementarea SEO se face calitativ?

Lunar se va realiza un audit al site-ului cu ajutorul unei unelte specializate. Acest audit va fi unitatea principală de măsură pentru primele 3-6 luni. După acestea, rezultatele se vor măsura cantitativ, prin numărul de vizite pe site. După cel puțin un an, rezultatele vor avea natură calitativă - optimizarea conversiilor.

Îmi pot face SEO și singur?

Oricine poate face SEO la fel cum oricine poate apăsa un buton. Valoarea serviciilor SEO este dată de expertiză - în a ști ce buton trebuie apăsat. De aceea oferim serviciul de consultanță, prin care instruim personalul clientului să realizeze procedurile de SEO, care cel mai des țin de compunerea unor texte calitative.

Cât durează să ajung pe prima pagină în Google?

În unele cazuri durează o lună, în altele durează câtiva ani. Depinde de cine altcineva se mai bate pe poziția țintită de tine. Caută cuvinte cheie, pe care le consideri definitorii pentru afacerea ta. Dacă vezi în primele rezultate brand-uri consacrate, pregătește-te să îți asumi un efort de minim doi ani; dacă nu, este posibil ca în câteva luni să ajungi printre primii 10.

Am vreo garanție că ajung să am vizibilitate?

Dacă am ajuns să semnăm un contract pentru SEO înseamnă că avem șanse bune să aducem rezultate. Cu toate acestea, nu putem da un termen clar. În general, după un an de efort susținut o foarte mare parte din site-urile pe care le-am optimizat au început să aducă trafic de calitate, în volume mulțumitoare.

Proces de Lucru Optimizare SEO și CRO

În această secțiune descriem în mod detaliat procesul nostru de lucru pentru clienții SEO. Toate pachete de mai sus includ acești pași, diferența constând în timpul alocat și acoperirea serviciilor oferite de noi.

Cei cu pregătire în Project Management vor identifica în pașii de mai jos elemente ale metodologiei ”waterfall”, promovate de PMI. Cu toate că sistemul nostru este clădit pe această metodologie, atât la nivel tactic, cât și la nivel strategic are elemente de tip ”agile”, ele fiind absolut necesare în aplicarea proiectului la viața reală.

Inițializare

În această fază ne cunoaștem și încercăm să înțelegem afacerea. Ne vom concentra mai mult pe modelul de business, ce piese și mecanisme include acesta, ce aduce valoare, care sunt riscurile și oportunitățile. Livrabilul acestui proces este o listă cu 5 obiective strategice și timpul în care ele pot fi atinse.

Planificare

Etapa de planificare înseamnă clarificarea obiectivelor strategice definite anterior și transformarea lor în seturi de obiective tactice. Vom face o analiză aprofundată a modelului de business, în care vom observa atent clienții, concurența, mediul de afaceri și factorii care influențează succesul afacerii. Înțelegerea acestor variabile este deosebit de importantă pentru a putea contura un plan realist, cu pași ușor de atins.

Organizare

Acum că avem obiectivele tactice pe masă, trebuie să ne organizăm pentru a începe execuția lor. Vedem de ce resurse dispune clientul, cu ce trebuie să suplimentăm noi, pe ce direcții ne concentrăm (țintim criterii specifice sau generale).

La acest pas stabilim și agendele de content, de link building și de modificări tehnice necesare, cu deadline-uri clare și resurse alocate. Tot aici stabilim și metodele de raportare față de client, precum și modalitățile de măsură a performanței (KPI).

Execuție

Începem etapa de execuție cu instruirea personalului din partea clientului, acolo unde este cazul. Apoi mergem în paralel cu procesele de copywriting, guest posting, link building și optimizările tehnice - mixul acestor servicii diferă de la proiect la proiect.

Ne concentrăm în special pe optimizarea ”entității” așa cum este ea văzută de motorul de căutare, lucrând la reputația și proeminența brand-ului în piață. Obiectivul acestui pas este transformarea brand-ului de la ”o altă marcă în piață” în ”singura marcă din piață”. Acest obiectiv se realizează prin combinarea factorilor tehnici cu cei sociologici și psihologici, în forme specifice fiecărui proiect.

Monitorizare și control

Procesul de execuție se întinde pe perioade lungi de timp, adesea peste 2 ani. În tot acest timp, el trebuie constant măsurat și adaptat. Inițial, măsurarea se va face manual însă, cu timpul, anumite sarcini repetitive vor putea fi automatizate.

Compania noastră are o ramură dedicată automatizărilor, cu ajutorul căreia vom crea unelte ce colectează automat date de pe site, le filtrează și le transformă în recomandări pentru echipele umane sau le implementează în mod automatizat în sistemul de marketing (site, social media etc.).

Tot aici realizăm și rapoarte personalizate care să scoată în evidență doar datele necesare clientului.

Finalizare

Proiectul se finalizează la încheierea contractului sau atunci când ne atingem scopul de a contura foarte bine brand-ul astfel încât el să devină sinonim cu produsul sau serviciul pe care îl oferă.

În cadrul etapei de finalizare, predăm toate sistemele și uneltele clientului și oferim training echipelor ce ne vor prelua munca. Tot aici se încheie, după caz, un contract de suport pe termen lung care garantează clientului prioritate și discount.

Software și Tehnici Optimizare SEO și CRO

Pentru a materializa procesul de SEO combinăm o gamă largă de unelte și metode, unele tehnice, altele umane.

Link building

ahrefs

Aplicația web ahrefs ne ajută în procesul de link building și content creation. Cu ajutorul ei identificăm atât subiecte despre care să scriem în articole, cât și website-urile de la care putem solicita guest posting.

Content

SEM Rush

Folosim în special funcțiile de keyword research ale acestei unelte deoarece ele sunt foarte intuitive și utile în identificarea subiectelor de interes.

Site structure

Screaming Frog

Cu ajutorul acestui software de crawling, depistăm problemele tehnice pe care le au paginile, legăturile moarte sau paginile redirecționate din greșeală și generăm sitemap-uri actualizate.

Indexing

Google/Bing/Yandex Search Console

Prin aceste unelte, ne asigurăm că paginile noastre sunt corect indexate și că nu prezintă erori din perspectiva motoarelor de căutare.

Unelte tehnice folosite la SEO
Încercăm să folosim cât mai multe unelte pentru SEO, fiecare având avantaje proprii în diferite aspecte ale procesului de optimizare
Customer behavior

Hotjar

Această aplicație web ne oferă informații în timp real despre comportamentul vizitatorilor de pe site, ilustrându-l cu ajutorul unor hărți termice.

A/B testing

Google Analytics și Python

Folosind datele din Google Analytics, putem rula campanii automatizate de testare care ajung să se adapteze singure, urmărind să aducă site-ul la forma care atinge cel mai bine comportamentul dorit din partea utilizatorilor.

Surveys

Google Sheets și PHP

Cu ajutorul PHP construim formulare dinamice, adaptate paginilor pe care se află utilizatorul. Acestea varsă informațiile într-un CSV care este importat în Google Sheets, unde datele sunt interpretate vizual.

Reporting

Google Analytics 360

Această platformă nu numai că strânge datele în timp real dar are și puterea de procesare necesară să le interpreteze grafic și sub forma unor rapoarte (în special de funneling) foarte detaliate.

Unelte de monitorizare a comportamentului uman folosite la SEO
Comportamentul uman e greu de monitorizat și înțeles corect,de aceea colectăm cât mai multe date și le combinăm pentru a avea o imagine cât mai clară asupra intențiilor vizitatorilor, imagine care ne ajută să adaptăm site-ul

Nota Autorului Optimizare SEO și CRO

Venim dintr-un background de data science, unul în care munca noastră de zi cu era colectarea și procesarea datelor într-un mod cât mai automatizat.

Procesele de SEO nu sunt foarte diferite de acest parcurs în sensul că majoritatea deciziilor în optimizarea de tip SEO sunt luate pe baza unor date colectate în prealabil.

Când am elaborat practicile care stau la baza serviciilor de SEO oferite de noi, am încercat să combinăm datele rezultate din comportamentul uman, date colectate de pe site, cu acțiunile automatizate realizate de diverse motoare ce acționează la nivel de site și schimbă elemente din acesta - precum culoarea butoanelor, poziția lor, sentimentul textelor etc..

Faptul că am interacționat frecvent cu tehnologii precum NLP sau Tensorflow, ne-a permis să înțelegem ușor mecanismele prin care motoarele de căutare procesează site-urile și să ne facem o idee despre cum aceste motoare livrează rezultatele către utilizatorii care caută.

Această viziune holistică, ce ține cont atât de comportamentul uman exercitat de utilizatori, cât și de înțelegerea matematică exercitată de motoarele de căutare, este cel mai mare avantaj al nostru.

Noi nu optimizăm cuvinte cheie, texte, imagini; noi căutăm să optimizăm entități. Scopul final al procesului nostru de SEO este foarte similar de cel al unei firme de PR - identificarea mărcii clientului nostru ca fiind ”the go-to brand”, adică marca cel mai des asociată de către consumatori cu produsul sau serviciul oferit de client.

Livrabilul căutat de noi este ca majoritatea vizitelor pe site-ul clientului să vină datorită căutărilor de brand. Atunci știm că entitatea a fost foarte bine conturată și că utilizatorii motoarelor de căutare nu mai caută bunul sau serviciul, ci direct brand-ul, deoarece acesta este sinonim cu bunul sau serviciul respectiv, iar consumatorii au încredere în acest brand.

Răzvan Rădescu, CTO CELSO
Razvan Radescu CTO CELSO
Răzvan Rădescu, CTO CELSO, în biroul lui de la Moreni, în timpul unei prezentări în care explica o tehnică de optimizare în data science
Contact
Fă parte din viitor!

Promovează-ți afacerea cu ajutorul experților în inteligență artificială!

Făcând click pe butonul de mai sus accepți că ești de acord cu prelucrarea datelor personale de către compania noastră.